Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MAGDA M tomas k Andrzej Wolski FirmaSprzatajoc Daniel bbs olka28 Nowak (19627 niezalogowanych)
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Hilton napisał:
mdpsycholog napisał:
Czy ktos ma cos do powiedzenia na temat nastroju Polakow w Norwegii?Czy w ogole Polak przechodzi depresje? Tutaj wczesniej zaczeto ja diagnozowac podczas gdy u nas w kraju wysylano na jednego ktory leczy wszelkie smutki!

a dlaczego nasza pani psycholog nie postawiła mi diagnozy z okazji mojej dawniejszej wypowiedzi skierowanej do niej? Boisz sie psychologu, ze nie jestes na tyle obcykana w temacie, i jakas tam hilton zabije ci cwieka? Cytowac z ksiązki kazdy potrafi. Najpierw pytasz o nastroje Polaków, a zaraz potem czy "w ogóle ktos przechodził depresje". Co to za głupie pytanie. Czy myslisz, ze jak ktos sie troszke zdenerwował, ze cos mu tam nie wyszło i był nie w humorze przez tydzien to juz ma miec depresje?
Wygląda na to ze u wszystkich moznaby zdiagnozowac depresje.
Jak sie wkurzYŁAM na maksa, ze wróciłam do domu z pracy, przytargałam zakupy, prosiłam syna zeby posprzątał pokój a on zrobił wiekszy bajzel i na dodatkek gdzies wyszedł, ja z zakupami i małą córką na rekach, wniesiona na 5 piętro bo spała ale wlasnie sie obudziła i jęczy... i jak wzielam te jajka co wypadły z torby, jak pierdolnełam o sciane to szkoda ze sciana była zimna, bo by był super omlecik. i co, MAM DEPRESJE??? w takim razie potrzebuje pomocy psychiatry lub ewentualnie neurologa. Tych od "neuro" kilku znam nawet
Ps. jesli ktokolwiek przeszedłby tu depresje, to na pewno byłby juz na rencie A wtedy nie siedziałby na forum tylko w Hiszpanii hahahahahahah. POZDROWIENIA OD MISIA USZATKA. Dobra byla z niego sałatka.

przez to 5 pietro to juz mozna by w depreche popasc... bez windy wez tu teraz i np. zapomnij czegos z auta
a swoja droga to jajek lepiej nie dawac ci do reki ;D bo a nuz sie na cos "lekko" zdenerwujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Nudnik,czemu ty chrumkasz przez samo h? (to tak dla rozluznienia atmosfery)
uwielbiam,jak wyprowadzacie takie watki na zupelnie inny temat(zgodnie z tradycja)

Hilton,ja tak lubilam se walnac zawsze czyms w nerwach,dopoki hahaha nieopatrznie nie trzepnelam talerzem z krupnikiem o podloge wyobrazacie sobie rozbryzgany krupnik po calej kuchni lacznie ze scianami??
sprzatalam bite 3 godziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
Nudnik,czemu ty chrumkasz przez samo h? (to tak dla rozluznienia atmosfery)
uwielbiam,jak wyprowadzacie takie watki na zupelnie inny temat(zgodnie z tradycja)

Hilton,ja tak lubilam se walnac zawsze czyms w nerwach,dopoki hahaha nieopatrznie nie trzepnelam talerzem z krupnikiem o podloge wyobrazacie sobie rozbryzgany krupnik po calej kuchni lacznie ze scianami??
sprzatalam bite 3 godziny

bo mnialem pale z jezyka polskiego

i to nie jedna

HRUM Hrum Hrum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
piechniczek napisał:
mdpsycholog napisał:
Czy ktos ma cos do powiedzenia na temat nastroju Polakow w Norwegii?Czy w ogole Polak przechodzi depresje? Tutaj wczesniej zaczeto ja diagnozowac podczas gdy u nas w kraju wysylano na jednego ktory leczy wszelkie smutki!

Proponuję 50 gram czystej co godzinę i tak przez dwa tygodnie później dwa lub trzy dni przerwy i od nowa cały cykl. Przestaniesz zadawać pytania o nastroje polaków tylko czy nie ma kogoś chętnego do wspólnego eksperymentu, a twój stan będzie napewno łatwo zdiagnozować

P.S. jak tam prace nad komiksem??

Alkohol niestety poglebia depresje, nie polecam.
Komiks bedzie!Pracuje nad tym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
truskawkowa napisał:
mdpsycholog napisał:
Czy w ogole Polak przechodzi depresje?
w Norwegii tak,Polak moze przechodzic depresje,moze miec tez pryszcze i bolace korzonki
mdpsycholog napisał:
u nas w kraju wysylano na jednego ktory leczy wszelkie smutki!u nas w kraju Polak nie moze miec raka,chorego kregoslupa,a nawet grypy tez czasami miec nie moze,bo zus i kasy chorych na to nie stac
uwazam temat za wyczerpany

btw
psychologia to przyjemny zawod polegajacy na doszukiwaniu sie przeroznych tlumaczen na to co oczywiste(pierwszy przyklad wyzej)
to psychologowie wymyslili usprawiedliwienia pomagajace uniknac wiezienia dla matek wyrzucajacych swoje dzieci do smietnika(depresja poporodowa),dla mordercow tez cos maja(niepoczytalnosc),znajdzie sie takze cos dla mezow i ojcow znecajacych sie nad rodzina(np trudne dziecinstwo mieli) i dla notorycznych zlodziei (kleptomania)
tylko szkoda,ze nie umieja z tego wszystkiego leczyc
szlag mnie trafia

Pracujemy nad naprawianiem, zrozumieniem i z ciezkim trudem bierzemy na barki ludzkie problemy.Wszelkie formy diagnozowania zachowania sa poparte powaznymi schorzeniami,kazda patologia skads sie bierze a my jestesmy szkoleni jak ja wykryc, leczyc mozna rozmowa i procesem w czasie ktorego odkrywamy po kolei ciemne zaulki umyslu bo czasami czlowiek nie zdaje sobie sprawy, ze dziala nieswiadomie a my jestesmy w stanie umozliwic uswiadomienie.
Nie mamy lekow, leczymy dusze ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
truskawkowa napisał:
drugi z brzegu to wyretuszowana fota mowiaca-zobaczcie jaka jestem zajebista

rzadko daje sie sprowokowac do odpowiedzi w Twoich tematach pani psycholog,bo raz,ze twardo stapam po ziemi,a dwa to nie mam czasu na dyrdymaly i psychologiczne przemyslenia,ale wkurza mnie to,ze robisz sobie z forum o Norwegii prywatne forum psychologiczno-religijne
strach juz wejsc nawet w informator emigranta
ja rozumiem,ze tu gada sie na rozne tematy,ale przychodza tu ludzie glownie zainteresowani zyciem w Norwegii i o tym takze rozmawiaja,natomiast Ty poza jednym zdaniem,w ktorym stwierdzilas jak jest w No wspaniale i bezstresowo,z glownym tematem forum nie masz ochoty miec nic wspolnego,co pokazujesz na kazdym kroku(mimo iz sie starasz i nawet w temcie o depresji przemycasz slowo Norwegia,zeby bylo w konwencji forum)
rownie dobrze moglas isc na forum o kotach(tam mozna zalozyc interesujacy watek o wyzszosci depresji kotow perskich nad dachowcami),albo samochodach(tu bardzo ciekawie mozna przedstawic depresyjne strony posiadaczy fiata 126p),czy gdziekolwiek
wiec dlaczego tu?
ano wymyslilas sobie,ze stworzysz cos w rodzaju pomocy psychologicznej Polakom w Norwegii(patrz watek pomoc domowa zdaje sie)plus doradztwo(to juz naprawde jest smieszne)w znalezieniu szkoly jezykowej i teraz jakos musisz zdobyc popularnosc i wybadac rynek,aby przejsc do czynow
ale moze oszczedz nas i zaloz sobie jeden watek pod jakimkolwiek psychologiczno-religijnym tytulem i tam zdobywaj popularnosc tak potrzebna do zalozenia stowarzyszenia,ktore zapewne w zamysle ma dostawac jako stowarzyszenie polonijne duze dotacje na swoje cele(bo ja nie widze innego wytlumaczenia tego zaangazowania akurat na tym forum,gdzie najwiecej ludzie maja problemow z praktyczna organizacja zycia codziennego)

Poruszylam temat z ciekawosci , bo depresja w krajach skandynawskich jest czestym zjawiskiem a Polacy sa dosyc silnym narodem, mamy tez inne mentalne podloze.Mysle,ze dobrze jest pytac, rozmawiac i wyjasniac bo wtedy pojawia sie wiecej pomyslow jak pomoc,naprawic bezinteresownie. Swiadomosc, ze ludziom zyje sie lepiej pozwala na zdrowe, pelne zaufania relacje.My pochodzimy z kraju gdzie niekoniecznie zyczliwie podchodzi sie do szrego obywatela natomiast w krajach zachodnich mile zachowania wobec innych oraz wiedza psychologiczna sa w zasiegu reki dla kazdego. Nawet dzieci sa uczone asertywnosci, pewnosci siebie, w szkole jest nacisk na rozwoj umiejetnosci spolecznych, na drugim miejscu na wiedze.W Polsce jest rezim w szkole i uczy sie zamykania geby jesli autorytet mowi a potem jedziemy w swiat i wciaz mamy wrazenie, ze inni maja racje.Blad w sztuce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
B.K. napisał:
Tak,przechodzi gdy ma wracać spowrotem do tego chorego kraju jakim jest Polska.....właśnie wróciłam i jeszcze z dzień a od latania po urzędach dostałabym nie tylko depresji ale i skretu kiszek ze złości i niemocy....
My po prostu chorujemy na Polske, niestety wiele pozostaje do zyczenia w kraju ojczystym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
no gdzie ta pomoc
do Polski nie JEZDRZE I NIE ZAMIERZAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hmmm tak czytam i czytam i Hilton masz racje pani md psycholog unika odpowiedzi na twoje pytania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Hilton napisał:
mdpsycholog napisał:

a dlaczego nasza pani psycholog nie postawiła mi diagnozy z okazji mojej dawniejszej wypowiedzi skierowanej do niej? Boisz sie psychologu, ze nie jestes na tyle obcykana w temacie, i jakas tam hilton zabije ci cwieka? Cytowac z ksiązki kazdy potrafi. Najpierw pytasz o nastroje Polaków, a zaraz potem czy "w ogóle ktos przechodził depresje". Co to za głupie pytanie. Czy myslisz, ze jak ktos sie troszke zdenerwował, ze cos mu tam nie wyszło i był nie w humorze przez tydzien to juz ma miec depresje?
Wygląda na to ze u wszystkich moznaby zdiagnozowac depresje.
Jak sie wkurzYŁAM na maksa, ze wróciłam do domu z pracy, przytargałam zakupy, prosiłam syna zeby posprzątał pokój a on zrobił wiekszy bajzel i na dodatkek gdzies wyszedł, ja z zakupami i małą córką na rekach, wniesiona na 5 piętro bo spała ale wlasnie sie obudziła i jęczy... i jak wzielam te jajka co wypadły z torby, jak pierdolnełam o sciane to szkoda ze sciana była zimna, bo by był super omlecik. i co, MAM DEPRESJE??? w takim razie potrzebuje pomocy psychiatry lub ewentualnie neurologa. Tych od "neuro" kilku znam nawet
Ps. jesli ktokolwiek przeszedłby tu depresje, to na pewno byłby juz na rencie A wtedy nie siedziałby na forum tylko w Hiszpanii hahahahahahah. POZDROWIENIA OD MISIA USZATKA. Dobra byla z niego sałatka.

Najwyrazniej przezywasz lekki chaos spowodowany nadmiarem obowiazkow,poza ty dochodzi twoj charakter plus kilka stresujacych sytuacji i jak sama dobrze okreslilas omlet gotowy.Duzo jest w tobie zlosci ktora powoduje, ze iskra sie zapala przy podgrzaniu atmosfery. Owszem nie dziwie sie, ze bycie w zwiazku w ktorym poprzednia partnerka prezentuje brak opanowania i atakuje sprawia ci przykrosc i rodzi frustracje.
pomimo wszystko starasz sie isc do przodu z duza energia ktora tez bieze sie z bycia w stresujacej sytuacji.Proponowalabym odpoczac czasami, sprawic sobie przyjemnosc i swiat bedzie bardziej do zniesienia.
Nie zmienimy swiata, mozemy zmienic tylko siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok